Se hva det er mulig å bygge i Minecraft... hvis man er flink og har tid nok!

Før du begynner

Eventyrlige Minecraft

Dette blir du bedre til:

 • Å bygge opp en verden i Minecraft

TID: 3x 90 minutter

Dette trenger du:

TIPS: Det er mulig å lage mange forskjellige universer i Minecraft. Det er litt som LEGO hvor det er uendelig mange klosser

Trinn for trinn

Slik bygger dere en verden i Minecraft

Arbeid sammen i en gruppe om å skape en verden i Mincraft ut ifra et eventyr dere trekker.

1

Trekk et eventyr 45 min.

 • Trekk et eventyr i generatoren her:
 • Les igjennom eventyret (klikk på tittelen ovenfor). Les gjerne høyt for hverandre.
 • Mens dere leser lager dere en liste over alle de stedene som hovedpersonen er i eventyret. Skriv gjerne detaljer som for eksempel: Tett skog med høyre grønne trær, lysning med høyt tårn uten dør, men med kun et vindu øverst.  

Forestill dere at andre skal kunne komme på besøk i verdenen deres og selv kjenne igjen hvilket eventyr det er snakk om, uten at dere forteller dem det eller skriver det på et skilt. 

 • Snakk i gruppen om eventyret og bli enig om hvor mye det er viktig å få med. Er det noen kjennetegn som er veldig viktige for eventyret, som for eksempel et hus vhr alt begynner, et stort rødt slott, en hule eller lignende.
TIPS

TIPS: Husk at det i denne oppgaven ikke nødvendigvis er viktig å bygge det i helt riktig størrelseforhold. Det vil si at du ikke behøver å bygge eksempelvis et slott i kjempestørrelse, siden det tar lang tid å få tid. I stede kan du bygge et mindre, eller kanskje bare bygge fasaden på slottet så det kan se imponerende ut ifra en vinkel.

Det viktigste er at det kan igjennkjennes at det for eksempel er snakk om et hus eller slott uansett hvor flott det er.

 
2

Opprett en verden i MC 10 min.

NB: Denne aktivitet krever abonnement på Minecraft PE.

TIPS

TIPS: Mange skoler har et institutionsabonnement. Hvis din skole/institution ikke har et institutionsabonnement, kan man hente Minecraft PE appen i App Store eller Android Market for ca. kr. 45.

Dere skal helst være en gruppe. Da kan dere logge inn i den samme verdenen. 

 • Hvis dere er en gruppe velger dere nå en Teamleder. Teamlederen følger punktet under slik at det lages kun en verden som resten av gruppen så "hopper inn i" senere.
 • KUN TEAMLEDER: Start Minecraft PE og velg "Play" > "New" og under "Name" sletter du "My World" og navngir verdenen. Under "Seed" skriver du "Blank". Sjekk at det "Creative"-knappen som er trykket ned. Velg deretter "Generate World"

MC Generate World

 • Beveg deg rundt i verden. 
 • Resten av gruppen kan nå hvis de er på den samme Wifi-forbinnelsen hoppe inn i verdenen som Teamlederen har laget ved å velge den når man har trykket "Play". Banen står med blå skrift.

Alle kan nå bevege seg rundt i verdenen. 

 

Alternativt kan man erstatte appen Minecraft PE med datamaskinversjonen av Minecraft. Brukerne som kjører appversjonen kan ikke logge inn på datamaskinversjonen og omvendt. Derfor må alle kjøre på samme platform. 

3

Skap et univers 180 min.

 • Finn i guppen ut av hvem skal skal bygge hva og hvor det skal bygges. 
 • Bygg kulissene deres.

 

 • Pass på å besøke hverandres byggeområder mens dere bygger slik at dere er sikkert på at dere bygger i samme stil.
 • Gå tilbake til deres egne ting og lag nødvendige endringer for at verdene deres skal bli så unison som mulig.
TIPS

TIPS: Det er viktig at alle gruppen er åpne for ris og ros omkring det som bygges, siden det er et gruppearbeid. Dere skal lage en ensartet verden. Det betyr at alle er nødt til å gjøre om på tingene sine slik at de ligner på andres.

 

 
4

Funker det? 30 min.

 • Inviter andre inn i deres kulisser via Wifi-nettverk og se om de kan kjenne igjen eventyret.
 • Lytt til ris og ros og husk på hva som blir sagt. 
 • På bakgrunn av risen og rosen som kom fram; er det noen ting dere kan endre på slik at man enklere kjenner igjenn eventyret?
TIPS

TIPS: Det kan maks være 5 personer inne i den samme verden samtidig.